Boston freedom trail

Leven als een student aan Harvard: 5 tips voor een citytrip Boston

#1 Bezoek de historische gebouwen rond Harvard yard

Verspreid over Harvard Yard in Cambridge, de oudste kern van Harvard university, liggen de historische gebouwen van de universiteit. Vergeet zeker ook de Widener-bibliotheek niet te bezoeken.

Tip: Je kan Harvard yard op jezelf verkennen, maar er worden gedurende het academiejaar ook (gratis!) rondleidingen gegeven door studenten. Meer info daarover vind je hier op de officiële Harvard-website.

2# Eet een lobster roll op Harvard square

In het land van de hamburgercultuur zijn de culinaire hoogtepunten eerder beperkt,  maar Boston is toch wel dé plek om het meest decadente broodje ooit, de lobster roll, uit te proberen.  Legal Sea Foods is een degelijke seafoodketen in Amerika, en heeft ook een vestiging op Harvard Square, het hart van de studentenbuurt.

Tip: Donderdagavond is traditioneel de vrije avond aan de universiteit, wil je dus eens proeven van het studentenleven dan is dat de avond bij uitstek om na je lobster roll nog een stapje te gaan zetten.

#3 Ga shoppen in een “COOP”, de officiële Harvard-winkel

De COOP is de officiële campuswinkel, waar voornamelijk studieboeken verkocht worden maar je ook een breed aanbod aan andere boeken vindt. Ze verkopen er bovendien alle mogelijke Harvard-stuff: hoodies, petjes, shirts, vlaggen, sjaals…  De COOP is in feite een coöperatieve, maar toch spreek je het uit als “koep” en niet als co-op.

Tip: Ben je na je bezoek aan de COOP toch nog op zoek naar dat ultieme laatste geschenk voor je beste vriendin, dan vind je in Joie de vivre ongetwijfeld wel iets. Joie de vivre is een erg originele giftshop met een uitgesproken eigen mening, gelegen op Massachusetts Avenue, vlakbij Porter Square.

#4 Neem een zondagse brunch in een coffee house

Caffè Nero Boston porter square

Net zoals in alle grote Amerikaanse steden zijn de woningprijzen in Boston erg hoog, waardoor de meeste inwoners op slechts een paar m² hokken. Velen zoeken dan ook de gezelligheid op van een cafeetje om een paar uur op de laptop te werken of te studeren.

Tip: Caffè Nero is een coffee house keten waar je kan genieten van een lekkere koffie in een huiselijk interieur, ideaal om een druilerige ochtend door te brengen. Je vindt er eentje vlakbij Porter Square.

#5 Verken downtown Boston langsheen de freedom trail

De freedom trail is een 4 kilometer lange wandeling die je meeneemt langsheen 16 historische plekken in Boston, en waarbij je bovendien zo goed als alle wijken van het centrum van Boston doorkruist, van Little Italy tot Waterfront. Je kan dit doen met een gids, maar de ganse route is erg duidelijk aangeduid met een rode bakstenen lijn op de stoep, dus kan ook gewoon prima op jezelf.

Neem je lunch halverwege de trail, in Faneuil Hall Market place, waar er binnen in de markthal tientallen eetkraampjes te vinden zijn.

Tip: Maak voor je begint aan de eigenlijke freedom trail een ommetje doorheen Beacon Hill, de wijk die achter Beacon street ligt, vlakbij Boston Common, waar de freedom trail start. Beacon Hill is een oude historische wijk en één van de mooiste plekken in Boston.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s