De volledige groep bovenaan de Barranco wall

Eindejaarslijstje: 2019 in reizen

Een jaar is pas echt voorbij als er ook een jaaroverzicht van gemaakt werd. 🙂 2019 was het jaar waarin ik deze reisblog begonnen ben. In dit artikel dus een terugblik op de reizen die ik dit jaar maakte!

Maart ’19: citytrip Kopenhagen

In maart ging ik vier dagen op citytrip naar Kopenhagen. Op zich best wel een gezellig stadje, maar het was nu ook niet zo dat ik er echt een wauw-gevoel bij had. Volgens mij bestaan er indrukwekkendere Europese steden om een stedentrip mee te vullen. Al kan het slechte weer daar ook wel voor iets tussen gezeten hebben: van de vier dagen die we er doorbrachten, heeft het er drie watergegoten…

Mijn persoonlijke top 3 in Kopenhagen: de collectie Oudheid in de Carlsberg Glyptotek, wandelen door vrijstaat Christiania en dineren bij kaarslicht in Cap Horn in Nyhaven.

Meer lezen? Ik schreef er deze blogpost over:

Mei ’19: fietsen in Frankrijk

Het is de voorbije jaren stilaan een beetje traditie geworden: in de maand mei trekken we, meestal samen met een groepje vrienden van de fiets, richting Dordogne, een erg mooie streek in het zuidwesten van Frankrijk.

Maar vlak is het in de Dordogne niet, dus we fietsen voortdurend heuvels op en af, doorheen bossen en velden, van het ene middeleeuwse stadje naar het andere. Waar we dan in een mooi kerkje even op adem komen. En ja hoor, een lekker wijntje en op tijd en stond ontspannen aan het zwembad hoort er uiteraard ook bij. 🙂

Een artikel schrijven over de Dordogne staat alvast op mijn lijstje met goede voornemens voor 2020. 😉

Juni ’19: Boston, USA

In juni mocht ik in het kader van mijn job een workshop volgen aan Harvard university. Wat een fantastische ervaring was dat! Mezelf eerst vijf dagen onderdompelen in kennis, en dan nog een weekendje nagenieten en Boston city ontdekken.

Meer lezen? Ik schreef er ook een artikel over: Leven als een student aan Harvard: 5 tips voor een citytrip Boston.

Juli – augustus ’19: backpacken in Tanzania

De Kilimanjaro

Tanzania was zonder twijfel het hoogtepunt van mijn jaar. In mijn eerste week in Tanzania deed ik iets wat al erg lang op mijn bucketlist stond: de Kilimanjaro beklimmen, de hoogste berg van Afrika. En meteen ook de hoogste top waar ik zelf ooit op gestaan had: 5895m.

Ik had de reis al in januari geboekt, dus de eerste helft van het jaar 2019 stond grotendeels in het teken van het voorbereiden van mijn lijf en leden op deze stevige tocht.

Het bleek uiteindelijk zo een waanzinnig avontuur, dat ik er in totaal 3 artikelen over schreef:

Serengeti en Ngorongoro

Na een week van ontbering en afzien was het tijd voor het tweede deel van mijn Afrikaans avontuur: een heuse safari. Mijn allereerste safari ooit, en al meteen prijs: The Big Five mag ik nu ook van het lijstje schrappen.

Omdat ik het met momenten toch wel een zeer opmerkelijke ervaring vond (slapen in een tentje temidden van de wilde beesten!), schreef ik er volgende blogposts over:

En dankzij een collega-safarigenoot hou ik er ook erg mooie plaatjes aan over:

 

Zanzibar

Als afsluiter ging ik nog een week bekomen van al dat moois op een Bounty-strand in Zanzibar. Ik ben niet echt een goede strandligger, dus maakte ik een artikel met daarin de leukste activiteiten opgelijst, voor de doeners onder ons:

November ’19: surfen in Tenerife

Om het jaar in schoonheid te eindigen, ging ik eind november nog een weekje de zon en de golven opzoeken in Tenerife. Van Tenerife zelf heb ik behalve dat ene strand en de daarbij horende zee niet veel gezien, maar ik heb er wel enorm genoten van het surfen onder een stralende zon (25°C!). Playa de las Americas zal ook steeds in mijn geheugen gegrift blijven als de plaats waar ik voor het eerst een groene golf nam (zonder daarbij meteen kopje onder te gaan en half te verzuipen :-)).

Mijn review van die surfweek kan je hier lezen:

 

December ’19: Kerst in hometown Gent

Vroeger zocht ik in de kerstvakantie wel eens zonniger oorden op. Facebook deelt me op dit ogenblik bijvoorbeeld mee dat ik precies 6 jaar geleden in Cambodja zat. Maar zo een kerstman met slee, omslingerd door felgekleurde kerstlichtjes, temidden van het snikhete en boeddhistische Phnom Penh, mja, dat had toch ook wel een beetje iets troosteloos, vond ik. Dit jaar nam ik dus wel vakantie, maar besloot ik voor de verandering eens gewoon thuis te blijven, en mij helemaal onder te dompelen in de kerstsfeer in mijn favoriete stad: Gent!

Ik schreef dit jaar ook 2 artikelen over de mooiste stad van België 🙂 :

 

 

2 reacties op ‘Eindejaarslijstje: 2019 in reizen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s