Nepal koningsteden Kathmandu

Reisroute: Nepal in 2 weken

Op zoek naar de perfecte reisroute voor Nepal in 2 weken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Nepal is één van mijn favoriete reisbestemmingen. Magistrale bergen, wondermooie tempels en heerlijk eten. Maar bovenal: Nepalezen zijn zo ontzettend lieve, hartelijke mensen. Ja. Ik heb er een beetje mijn hart aan verloren.

Ik boekte deze reis als individuele rondreis via de reisorganisatie Anders reizen. Dat betekent dat je wel op jezelf reist, maar dat alles op voorhand door hen geregeld is: hotels zijn geboekt, zowel de internationale vluchten als het transport ter plaatse werden vastgelegd, voor de trekking werd een lokale reisorganisatie aangesteld,… Lekker makkelijk als je zelf even echt geen tijd hebt om alles uit te pluizen, en ook geen zin hebt in een groepsreis. Ze bezorgen je op aanvraag een programmavoorstel met reisroute, maar dat is nog aanpasbaar in functie van bepaalde wensen. Zo beslisten wij bijvoorbeeld nog een dagje langer te blijven in Kathmandu dan standaard voorzien was.

Het was de eerste keer dat ik op deze manier reisde, maar ik vond het voor herhaling vatbaar: de hotels waren dik in orde, alle transport kwam ons stipt op tijd voor de deur oppikken, de trekking was prima geregeld,… Op erg korte tijd hebben we op deze manier heel wat gezien. We verloren geen tijd met ter plekke nog alles te moeten uitzoeken en organiseren, en moesten bovendien nergens over nadenken. Gewoon uitkijken naar de chauffeur met een bordje in de hand waar onze namen opstonden, en vervolgens kwam alles vanzelf in orde. Hallo, zorgeloze vakantie! 🙂

Onze reisroute Nepal in 2 weken:

Dag 1: Vertrek vanuit luchthaven Brussel

De eerste dag is een reisdag.

Dag 2: Aankomst in Kathmandu

We landen in de late namiddag, en er staat ons netjes een chauffeur op te wachten in de aankomsthal. Die brengt ons eerst even langs het reisbureautje waarmee we binnen een paar dagen op trekking  gaan, zodat we alvast even kennis kunnen maken met onze berggids en alle instructies voor de trekking krijgen. Aansluitend rijdt hij ons naar ons hotel in Thamel. Net op tijd om in een leuk restaurantje om de hoek onze eerste momo’s te eten en vervolgens gejetlagd in bed te kruipen.

Dag 3: Pashupatinath – Bodnath – Changunarya – Bhaktapur

Vandaag staat er cultuur op het programma! We worden ’s ochtends opgepikt door een chauffeur met gids, en rijden eerst naar Pashupatinath, de belangrijkste hindoetempel in Nepal. Vervolgens bezoeken we Bodnath, een boeddhistisch oord, waar een grote stoepa staat omgeven door allemaal winkeltjes en cafeetjes. Volgende stop is de eeuwenoude tempel Changunarya, en we eindigen in Bhaktapur, één van de koningssteden, waar we ook overnachten.

Nepal 10

Dag 4: transfer naar Pokhara

Nog voor de zon op is worden we al opgepikt om de transfer naar Pokhara te maken. Eerst met privétransport naar het busstation, waar we samen met onze berggids overstappen op het openbaar vervoer voor het vervolg van de rit. De tijd die we na onze aankomst in Pokhara hebben staat vooral in het teken van het voorbereiden van de trekking: inpakken van de bagage die we zullen meenemen en beslissen welke spullen we hier achterlaten, en nog een laatste keer genieten van een warme douche en een zacht bed.

Dag 5: vlucht naar Jomsom en start zesdaagse trekking

Vandaag begint het gedeelte van de reis waar wij het meest naar uitkeken: de trekking! Bij zonsopgang vliegen we met zo een piepklein vliegtuigje overheen de Himalaya naar Jomsom, vanwaar we de komende dagen in de bergen zullen verdwijnen.

Dag 6-9: trekking

Over de trektocht die we deden kan je alles lezen in een afzonderlijke blogpost: Zesdaagse trekking in Nepal: off the beaten track.

 

rooftop view vanuit de kamer

Dag 10: transfer naar Pokhara

Met de bus keren we vanuit Tatopani terug naar Pokhara, en die rit is best wel avontuurlijk, zo op een krakkemikkig weggetje rakelings langsheen het ravijn…

Dag 11: Pokhara

Vandaag is een rustdag, die helemaal in het teken staat van genieten van lekker eten en een wijntje, op souvenirjacht gaan en een boekje lezen aan de oever van het meer.

Dag 12-13: Chitwan national park

Nepal heeft dus ook een stukje jungle, een echte, met wilde dieren enzo. Wij brachten er 2 nachten door in een prachtige bungalow temidden van de natuur, en gingen er op kanotocht, wandeling en jeepsafari. En genoten er van een drankje op het terras met uitzicht over olifantenland.

 

Dag 14: vlucht naar Kathmandu

In de voormiddag vliegen we terug naar waar onze rondreis begonnen is: Kathmandu. Omdat we hier bij de aankomst maar erg kort waren, nemen we in de namiddag de tijd om tijdens een stadswandeling Thamel en omgeving te verkennen.

Dag 15: Swayambunath – Patan

Vandaag gaan we de laatste bezienswaardigheden in Kathmandu bezoeken: Swayambunath, ook wel de apentempel genoemd, en aansluitend gaan we naar Durbar square, het oude hart van Kathmandu. We sluiten de dag af in Patan, de derde koningsstad, waar we ook logeren.

Dag 16: Patan

Omdat het programma best wel intensief was willen we na deze reisroute Nepal in 2 weken nog even nagenieten alvorens naar huis terug te keren. We boekten dus nog een extra dag in Patan, waarbij er vooral kuieren in de oude stad en niksdoen op het programma staat.

Nepal 3

Dag 17: terugvlucht

Allez dan. Omdat het echt niet anders kan. 🙂

 

Meer lezen over Nepal?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s