Eindejaarslijstje: 2021 in reizen

Toegegeven, net als 2020 was 2021 niet echt een topjaar voor avontuurlijke reizigers. Maar hier en daar, tussen de letters van het Griekse Covid-alfabet, heb ik af en toe een mooi reismomentje mogen beleven. En dus kan ik in dit eindejaarslijstje toch terugblikken op een paar erg leuke reizen! De ene al iets exotischer dan de andere 🙂

Januari – maart ’21: Surfen aan de Belgische kust

Veel andere dingen mochten er de eerste maanden van het afgelopen jaar nog niet, dus 2021 was het jaar waarin ik een doorwinterde (letterlijk 😉 ) Noordzeesurfer geworden ben. Zo was er bijvoorbeeld een dag waarop het lichtjes sneeuwde, het glad was op de weg, het water amper een paar graden boven 0 kwam piepen, en ik op weg was om een surfje te doen in Blankenberge. Zot zijn doet gelukkig geen zeer, en ik mag me nu in ieder geval tot de diehard-koudwatersurfers rekenen, denk ik.

Wil je ook graag het surfen aan de Belgische kust ontdekken? Lees er alles over in deze blogpost:

Juni ’21: Surfen in Mimizan, Frankrijk

Oké, koudwatersurfen in de Noordzee is leuk, maar surfen onder een Zuiderse zon is toch nog steeds veel leuker. 🙂

Intussen één van mijn vaste surfadresjes: de Pura Vida lodge in Mimizan. Ik ging er al verschillende keren en blijf dit echt een toppertje vinden. Het moment dat ik er dit jaar was, voelde ook wel bijzonder: de eerste week van het seizoen, en dat viel tegelijk samen met de eerste week dat Frankrijk na lockdown nummer zoveel de deuren van zijn restaurants, hotels en cafés eindelijk terug mocht openen.

Ik schreef eerder al eens een blogje over deze heerlijke plek:

Juli ’21: Tweedaagse trekking in de Ardennen

Als opwarmertje voor mijn reis in augustus, een pittige trekking in IJsland, en om op voorhand al eens al het IJsland-materiaal te testen, ging ik twee dagen op trekking in de Ardennen. We volgden daarbij grotendeels een GR-route met vertrekpunt in Bouillon, provincie Luxemburg.

Als materiaaltest kon het alleszins wel tellen: de tweede dag heeft het van bij vertrek tot aan de aankomst echt watergegoten. Twintig kilometer lang! Niet leuk, maar ik heb daar dus wel ontdekt dat mijn regenjas niet meer waterdicht was 😉

Augustus ’21: IJsland

Het is kantje boord geweest, want IJsland is in 2021 maandenlang dichtgebleven voor toeristen. Maar toen ging begin juli het land magischerwijs toch open voor wie gevaccineerd én getest was, dus: count me in!

Ik kon er dankzij een coronaluwte genieten van een bijna lege Laugavegur trail, een redelijk unieke ervaring. Bovendien had ik de ganse trekking lang zonovergoten dagen. Een fantastische, perfecte week dus. Aansluitend ging ik dan nog een paar dagen in Reykjavik op verkenning. Meer over beide trips in deze twee blogberichten:

September ’21: Mullerthal, Luxemburg

In september ging ik nog eens drie dagen op stap in de omgeving van Mullerthal, ook wel -terecht!- Klein Zwitserland genoemd. Een bijzonder mooi gebied, waar wij route 2 van de Mullerthal trail stapten.

Eén van de goede voornemens in 2022: hier nog een blogpost over schrijven. Maar in sneak preview toch alvast wat foto’s 😉

November ’21: Jordanië

Zonder twijfel hét hoogtepunt van 2021: een rondreis door Jordanië! Eindelijk nog eens andere culturen opsnuiven, vreemde specerijen proeven, leven op het ritme van de nomaden…

Ik deed dit met een groepsreis van Anders Reizen, waarbij we eerst een aantal hoogtepunten rond Amman bezochten, vervolgens dobberden op de Dode Zee, een paar dagen in wereldwonder Petra doorbrachten om dan een driedaagse tocht door de Wadi Rum woestijn te ondernemen. Eindigen deden we al snorkelend in de Rode Zee.

Hier kan je alvast meer lezen over mijn favoriete plek in Jordanië:

December ’21: overwinteren in hometown Gent

Hoe graag ik ook reis, ik kan ook heel erg genieten van gewoon thuis te zijn in mijn thuisstad Gent, en al helemaal als ze ondergedompeld is in kerstverlichting. Ik schreef dan ook al een paar blogs over Gent, die ik hier graag nog eens met jullie deel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s