Lamas peru

Over

Aloha!

Ik ben Anouk, nog net geen veertig 😉 en verslaafd aan reizen, romans en sushi.

Alles begon zo een 15 jaar geleden, met een eerste verre reis naar Peru. Sindsdien spendeer ik al mijn vakantiedagen aan op reis gaan. Het liefst naar exotische oorden op verre continenten, maar omdat er af en toe ook nog wel wat gewerkt moet worden, stil ik tussentijds de reishonger met citytrips naar Europese bestemmingen.

Mijn favoriete regio is Zuidoost-Azië, het walhalla der backpackers, waar ik mijn eerste soloreizen maakte. Je reist er niet alleen spotgoedkoop, alles wijst er zichzelf uit, en als je alleen reist maak je er gegarandeerd vriendjes onderweg. En dan heb ik het nog niet over het zalige streetfood, het oergezellige boeddhisme en het goedlachse volk.

Maar ik hou ook enorm van de gezelligheid in Latijns-Amerika. Ik volgde zelfs 5 jaar avondlessen Spaans om ook daar te kunnen rondreizen.

Thuis is voor mij Gent, de mooiste stad van België. En af en toe kan je me ook wel eens terugvinden op een surfboard aan de Noordzee, terwijl ik stuntelige pogingen doe om recht te blijven staan op die plank.

Iets dat ik ook altijd graag gedaan heb is verhaaltjes schrijven. Ooit had ik de ambitie een roman te schrijven. Ik eindigde zelfs in de top 3 van een paar literaire wedstrijden. Maar een roman, daar heb je tijd en engelengeduld voor nodig, en laat dat nu net zijn waar het mij een beetje aan ontbreekt. 🙂

Maar omdat schrijven evenveel in mijn DNA zit als reizen, bracht ik beide samen op deze reisblog. Hier deel ik al mijn ervaringen, tips, verhalen en leuke weetjes die ik onderweg verzamelde. Ik wens je veel leesplezier, maar vooral veel mooie reizen toe. Dream big.

See you on top of that mountain! 😉

Groetjes,

Anouk

mooiste hikes guatemala 11

disclaimer

Sommige blogberichten kunnen affiliate links bevatten. Als je iets bestelt of boekt via deze links, dan kost je dat niets extra, maar krijg ik wel een kleine commissie. Jij krijgt daarvoor in ruil mijn eeuwige dankbaarheid 😉

Niets van deze site mag overgenomen worden zonder uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar van dreambigtravellight.com.

Alle artikelen werden met zorg geschreven, maar het kan steeds voorkomen dat een artikel informatie bevat die niet meer helemaal up-to-date is.